![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgvuKMvZxU2ERxRQyYnxXVpAvj410IJLsfOLnNZRjhDva30v3U9iWcZbNuvo94kQwxR2XaBHrrgsGnSKEfkRUcu-pJ2WZ9ecHQarTBxqXAPdo-HeNA7fG58sErwAqYLd-BTGK7hGKUQdpoq/s320/achelt.jpg)
Sinds ik vorig jaar via 'Vlaanderen kookt' bij Willem Vermeire voor een kooksessie binnenstapte, heeft Hamont-Achel een speciaal plaatsje in mijn hart. Het is er onwezenlijk mooi met gave landschappen en quasi middeleeuwse hoekjes, de paters brouwen er een schitterende trappist en Peter Boonen maakt er zijn Grevenbroecker, de beste blauwe schimmelkaas ter wereld. Het was dan ook met veel genoegen dat ik aan hun derde receptenboekje meewerkte.