vrijdag 21 juni 2013

Talent4Gastronomy

Op vraag van de Vlaamse Horecafederatie heb ik het zeer grote genoegen mee te mogen werken aan dit fantastisch initiatief. Afgestudeerde leerlingen van onze hotelscholen krijgen in het kader van dit project de kans om in een cyclus van 18 maanden 2 stages te lopen bij de top van onze gastronomie en ondertussen wordt hun parate kennis elke week via workshops en bedrijfsbezoeken extra bijgeschaafd. Sinds midden vorig jaar is er hard aan dit opzet gewerkt : de mensen van de federatie vulden de organisatorische kant in, de toekomstige trainers schetsten het te volgen parcours en samen met hen ben ik het verhaal aan onze topchefs gaan uitleggen. De respons was indrukwekkend :  16 restaurants, samen goed voor 25 sterren en met als trekkers Geert Van Hecke, Gert De Mangeleer en Sergio Herman, zetten hier mee hun schouders onder. Op maandag en dinsdag 8 en 9 juli e.k. worden de selectieproeven georganiseerd, maandag 9 september wordt er opgestart met een eerste ploeg van een 15-tal jonge stielmensen. De culinaire toekomst van Vlaanderen ziet er weer een stukje beter uit.

Je vindt Fan van Horeca hier: